Mobiltelefoner & Mobil/Tele Selskaber

Mobil/Tele Selskaber

Liste over danske mobilselskaber:
Listen af mobilselskaber er opdelt efter hvilket netværk mobilselskabet benytter. Ved at klikke på en udbyder kan du læse mere om mobilselskabet og se deres produkter samt en bedømmelse af mobilselskabet.
I Danmark findes der 3 netværk som råder over alle mobilmasterne i landet. Disse selskaber er TDC, 3 Mobil og Telenor og Telia deles om det tredje netværk. Der findes selvfølgelig mange flere selskaber i landet, men alle disse selskaber lejer sig ind hos de 4 store udbydere.


Hvem ejer hvem & lidt historie.

MobileValue driver i dag teleselskaberne: Greentel, Waoo Mobil, KAL Mobil, Glenten Mobil, bolig:net Mobil, KAF Mobil, SAF Mobil, Bolignet-Aarhus Mobil, C-Talk, BK-NET Mobil, RA MOBIL, Vios Mobil og NET-I-BUS.tel.

Hi3G Denmark ApS, almindeligvis kendt som 3 Danmark (Three Danmark), i Danmark er et dansk teleselskab, som ejes af CK Hutchison Holdings (60%), og svenske Investor AB (40%). CK Hutchison Holdings er et af Hong Kongs største selskaber, og Investor AB er Sveriges største børsnoterede investeringsselskab.
3 ejer Oister og Zenji

Telenor ejer CBB Mobil
Det var først fra 2009, at danskerne begyndte at lære Telenors brand at kende. Før sommeren 2009 var teleselskabet kendt under navnet Sonofon. Sonofon gik dog sammen med internetudbyderen Cybercity i 2006, og i 2009 valgte de så at omdømme selskabet til Telenor. Ved sammenlægningen med Cybercity kunne Telenor begynde at tilbyde løsninger som mobilt bredbånd til deres kunder.

TDC ejer Telmore, YouSee, Unotel, DKTV A/S (tidligere Dansk Kabel TV A/S).
TDC Ejerkredsen består af den australske kapitalfond Macquarie, der ejer 50 procent af TDC. Derudover tæller aktionærerne de danske pensionsselskaber ATP, PFA og PKA, som hver ejer 16,7 procent af koncernen. TDC Group leverede for de første tre kvartaler af 2022 en omsætning på knap 12 milliarder kroner.

Telia ejer Call me og MIT Tele. (Mit Tele blev stiftet som teleselskab i 2000 og ejes i dag af Telia. Tidligere var DLG ejeren, men valgte i 2015 at sælge sidste halvdel af DLG Tele til Telia, som i forvejen ejede halvdelen af selskabet.)
I 1998 vandt Telia en licens til at drive GSM 1800-mobilnet i Danmark. Positionen på mobilmarkedet udbygges, da selskabet i 2001 tilmed får en GSM 900-licens. I 2002 får selskabet endvidere en UMTS-licens, som er nødvendig for at kunne udbyde 3G-mobiltelefoni[5].I juli 2005 købte Telia teleselskabet Orange for ca. 4,5 mia. kr [6]. Telia er i dag nummer tre på det danske telemarked (Februar 2010), efter Telenor, og nummer et TDC. Der var siden opkøbet af Orange en tæt kamp om andenpladsen mellem Sonofon og Telia, indtil Telia i februar måned 2007 cementerede positionen med opkøbet af lavprisselskabet Debitel, som derefter ændrede navn til Call me.
Norlys’ køb af Telia !!!!!
I september meddelte Norlys, at de ville opkøbe Telia for 6,25 mia. kr. Nu er handlen gennemført, og Danmark har dermed fået en ny mobiloperatør.
For danske kunder hos Telia vil der på kort sigt ikke være nogen synlige eller mærkbare forskelle efter opkøbet. Telia vil fortsat hedde Telia, og lavprisselskabet Call me vil stadig eksistere. På længere sigt kan man dog forvente betydelige ændringer.
Norlys fortsætter i øjeblikket med at sælge de nuværende produkter under de samme vilkår som tidligere. I løbet af de første 1-2 år vil Norlys genetablere it-systemer og udfase de servicekontrakter, som Telia har indgået vedrørende eksempelvis roaming og fakturering. Disse kontrakter har forskellige udløbsdatoer, men kan vare i op til to år. Når denne periode er ovre, vil Norlys være klar med sine egne løsninger.
I fremtiden skal kunderne vænne sig til, at Telia bliver til Norlys. I den forbindelse vil selskabet gentænke konceptet for Telias 31 fysiske butikker, hvilket dog vil tage noget tid, oplyser Norlys’ kommercielle direktør. Norlys har tidligere meddelt, at de vil sælge mobilabonnementer, bredbånd, telefoner, tv, streamingtjenester, ladestandere og energiaftaler i deres butikker.

top