Lynkursus: Phishing

Vær opmærksom, inden du klikker

Vores IT-systemer sorterer dagligt et væld af uautoriserede e-mails fra som spam og phishing-forsøg. Udfordringen er at skelne mellem skadelig og legitim korrespondance, da svindlere har finpudset evnen til at skabe overbevisende phishing-e-mails.

Det er ikke usædvanligt, at du også modtager denne type phishing-e-mails i din indbakke. I farten kan du utilsigtet åbne en sådan e-mail uden mistanke om faren. Problemerne opstår først for alvor, hvis du klikker på links, der kan skade din computer, åbner inficerede filer eller besvarer e-mails med dine personlige adgangskoder. Det samme gælder, hvis du på nogen måde videregiver dine adgangskoder til uvedkommende.

Hvorfor kalder man det ‘phishing’?

I Internettets spæde start, hvor forbindelsen skete via modem og telefonlinjer, blev hackere omtalt som “phreaks” – et portmanteau af “Phone Freaks”. Disse phreaks’ metode til at lokke intetanende brugere i fælden blev kendt som “phishing”.

Phishing er altså bedrageriske e-mails, der har til formål at snyde dig for din digitale identitet, adgangskoder eller bankinformationer.

Lykkes det for svindlerne, kan de blandt andet tømme dine konti eller stjæle følsomme oplysninger, installere spionsoftware på din computer eller udnytte din organisation til at erhverve fortrolige data.

Selvom de fleste phishing-forsøg blokeres af vores mailsystem, inden de når frem til din indbakke, er der en risiko for, at nogle kan snige sig igennem. Derfor er det vigtigt at udvise forsigtighed med de e-mails, du modtager.

Vær skeptisk overfor utroligt fordelagtige tilbud, som lover dig store præmier, hvis du blot indtaster dine fortrolige oplysninger.

Eksempel:

Denne mail skulle se ud som om den kom fra AppleInc

Hans Hansen

Ejer af en link-sidendk.dk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *